Isnin, 7 Mac 2011

about me , and my school

esok ade exam... bm, pjk,maths.. huhuhu so.. nervous..  subject sejarah, a little bit hard... huhuhu... nape susah sangat nak lekat sume yang penting2 kat otak?  kerajaan agraria, maritim, majapahit,srivijaya,chih tu, angkor,  , macam2 lagilah! CIK OTAK, tolong lah bekerjasama ngan saya.. I'm begging you.. pelase.. :(  .... thank you...  

dulu, waktu sekolah rendah,ade 5 je subject yang teras... tup2 masuk skolah menengah, 1234..... hah? ade 8? sekolah rendah BM pemahaman, penulisan,MATH, BI, SN.... masuk sekolah menegah, SEJARAH, GEOGRAFI,BM,BI,SAINS,KH,MATHS,AGAMA... huhuhu... satu perubahan yang sangat ketara..

ramai kakak2 form 2 kate, form 1 punye senang, form2 lagi susah... betul ke? tp, aku rase btol kot, sbb waktu sekolah rendah dulu, darjah 5 lagi senang drp darjah 6..huhuh.. (kitaorang slalu cakap cm tu kat budak2 darjah 5..)

aku suka semua subject... baik sejarah, geo, kh mahupun agama... dulu, kat sekolah rendah, itu sume subject2 yang tak brape nak teras sangat.. dekat sekolah rendah dulu, subeject KH ngan KAJIAN TEMPATAN aku lemah sikit.. dapat score b je.. kalo dpt score a  tu maksudnya, aku dh buat revision lah..

alhamdulillah, sekarang ni aku dh tak brape nak kekok sngat kat sekolah aku tu.. dulu, agak kekok sikitlah.. nasib baik semua kawan2 aku jenis2 yang sporting giler!! cikgu pon sama... best!!

Ahad, 6 Mac 2011

Kantoi Suda!!!

hehehe...  patutlah kak ngah cepat dapat mengesan blog aku nih!! rupanya, die dh upah penyiasat yang cekap! tak boleh jadi ni.. nasib baik aku dh dpt butiran yang lengkap ttg penyiasat ni

NAMA : KAK LANG

eleh, penyiasat yang cekap konon, padahal aku tahu cmne rahsia die bleh tahu blog aku. cara2 nya adalah,... jeng jeng jeng ... eh... sebelum tu, izinkan aku untuk meminjam kata2 seseorang, " BIARLAH RAHSIA"... aku tak bleh pecah rahsia nak bgtau cmne kaklang bleh tahu blog aku.. kang tak pasal2 kantoi!

 sekarang baru aku tahu yang kak lang ni rupa-rupanya kak lang adalah peminat blog..ala... kak lang ni pon satu, dh tau jumpa blog aku ni,  jadilah followers.... ni tak, baca secara senyap2 je.. hehehe...

hahaha... nampaknya, angah, kak lang dh tahu blog aku... jadi apa masalahnya? hehehe... aku pon tak tau.. sebelum ni aku mmg tak tahu yang kak lang ni boleh dikatakan kaki bloglah jgak.. ni yang buat aku suka ni.. dptlah nama2 blogger.. boleh aku baca blog2 orang lain... kalo tak de novel nak dibaca.. yay! kan dh ade satu lagi hobi baru.. alamak! bunyi nya macam pelik je, tapi, ade ku kesah??

kak lang ade bgtau aku yang melalui blog, kita bleh buat duit. kaklang ckp ada sampai dapat RM 1000.. Fuhhh!!! dasyat gila! tp, die bg melalui check lah...aku nak gak tau cmne nak buat iklan tu.... kalolah aku dpt check RM 1000... fuuHH!!! tiba2 plak ade check RM 1000 datang kat rumah aku, fuhh!!! mau terkejut badak aku.. mane tak nye, duit tu!!!!!(versi berangan) huhuhu...