Isnin, 18 April 2011

:D

Cepat datang! Cepatlah datang!! Huargghh.. idea,idea,idea.... Aku tak tahu  nak tulis apa. Disebabkan aku baru design blog ni bertukar menjadi warna Violet, aku nak lah jugak tulis apa2 sebagai tanda merasmi warna baru. hehe..Tapi, nampaknya, tak de satu pon idea melekat...Haa!!! Kau datang jugak akhirnya! walaupun idea tak seberapa :D . Nak buat macam mana, dh tangan ni tak sabr-sabar nak tekan keyboard.. Terpaksa jugaklah!

  Sekarang ni, secara tidak rasminya, aku sudah mula tidak minat warna pink. Sebab apa? Aku pun tak tahu menahu. Nak katakan aku dah boring, tak jugak. Mungkin agaknya nak beralih angin kot..Dulu aku rasa warna pink tu comel, cantik... Boleh dikatakan semuanya perfectlah dengan warna pink tu! Maklumlah,peminat pink. Tapikan, orang kata, orang yang meminati warna pink yang tahap gaban ni, adalah orang yang manja dan gedikss.. Aku ni gedik ke? Mungkin tak kot. heheh.. Sebabnya, mustahil bagi seseorang akan mengaku kelemahan diri senidri. Melainkan, perangai yang buruknya itu, sudah terang-terang atau jelas nampak. (teori ni, aku belajar waktu sivik) 

Aku mula rasa macam ni bila aku bangun tidur, tiba-tiba warna pink yang sangat-sangatlah terang memenuhi ruang bilik. Sakit mata! Mana taknya, dengan langsir tak berikatnya lagilah, dengan cahaya matahari nya lagilah. Cuba korang bayangkan, bila kain warna pink, pink yang lembut ..tup..tup.. tukar jadi warna garang bila cahaya matahari memancar.. Rosak pagi yang indah aku tu... Eh.. silap, bukan pagi , tapi tengahari. hehehe...



Aku selalu teringatkan kawan-kawan lama. Macam mana aku belasah diaorang, besembang.. Semuanyalah! Aku ingat lagi waktu, kitaorang , geng-geng perempuan, bila waktu balik je, kita orang mesti lepak kat tiang sekolah. Sembang-sembang, gossip-gossip! best.. Kalau waktu rehat, mesti kitaorang rehat same-same. Al-maklumlah, kelas kitaorang, jumlah murid pompuan sikit jer... Dalam 11 orang. Tak cukup nak penuhkan sebuah bas.


(ini baru sebahagian. nak tau tak kitaorang tangkap gambar ni kat mane? kat bilik wudhuk! nakal tak? sebab ape tangkap kat bilik wudhuk? sebab nye takut kantoi kitaorang bawak camera! :D)

Lagi best waktu kitaorang buat party! hahah.. Party? Lepas UPSR. Cikgu pun tak kisah kitaorang duk melalak kat kelas tu. Padahal budak lain belajar. Nasib baik kelas kitaorang kat hujung sekali. Kalau tak, confirm kene!
(tengok ni, nakal tak kitaorang?)
Waktu tu, hari jadi kau. Pastu, celebrate kat sekolah. Kitaorang main rebut-rebut kerusi, bila nak dekat habis, tiba-tiba cikgu datang. Apa lagi, kitaorang kelam-kabutlah! Patutlah cikgu tak marah kitaorang melalak! Rupa-rupanya, cikgu semua mesyuarat. Fuhhh! Nasib kitaorang, kurang baik.


okok.. Cukuplah tengok budak laki ni. Bukannye hensem pon. ha! Nah! Tengok gambar aku pulak! Ada gaya macam gadis melayu terakhir tak? hahah
(bukan gadis melayu terakhir, tapi, gadis melayu terawal! hahah.. sedyhh!!)

ok. Cukuplah setakat ni aje. Bye2!

Tiada ulasan: