Jumaat, 22 April 2011

Selesai!

 Akhirnya, selesai sudah semuanya! Cikgu cakap tadi, kitaorang buat pesembahan macam nak kejar train takut terlepas! Laju sangat! Nak buat camne cikgu, saya dah cuba slowkan, tapi, diaorang  yang makin lajukan..
Tadi kitaorang ada tanya ,sesiapa yang tengok persembahan tulah, ok ke tak? Diaorang jawab
OK!
Tapi tak tahulah ikhlas ke tak? Manalah tau kan, nak jaga hati kitaorang yang lembut ni. Kalau cakap tak ok, karang kecik hati pulak. Hishh!! Tak baik buruk sangka!

OK, hari ni ada banyak perkara yang terjadi. First, tadi aku buat persembahan Choral Speaking. Kena pakai baju kurung putih,tudung hitam,kain batik,selendang dan bunga. Cikgu suruh bawak make-up kit dari rumah. Blusher n Lipstick. Then, aku bawaklah. Alaa.. camne ekk nak cakap? ok, straight to the point jelah ek.

Yang pastinya, muka kitaorang semua ni macam badut!! Macam badut kat sarkas! Waaa... Bahagian pipi,dah macam pipi badut. Bahagian mulut, dah macam bibir Angelina Jolie.. Merah menyala.. Cikgu suruh pakai tebal-tebal bagi nampak nanti kat stage. Kitaorang pakai make-up sendiri yang aku bawak. Tak nak pakai cikgu punya, sebab...sebab, camne nak cakap ekk, sebab nampak macam opera china.
Setiap kali cikgu nak pakaikan make-up cikgu punya, kitaorang bertempiaran lari. Lintang-pukang. Macam kena kejar dek anjing. Dalam usaha melepaskan diri,Hanani kena. Sian die.. Tapi, Hanani still cantik+comel lagi! Die cakap camni,

''korang ni jahatlah. korang tinggalkan kita. tak pasal-pasal kita kena!"
(sebenarnya, dia tak delah cakap camni, cuma aku adjustkan sikitlah.)

Itu satu hal. Satu hal lagi, cekak aku patah. Terbahagi kepada bukan 2, tapi 4!  Huarghh!!! Mesti korang fikir aku ganas kan? Heppp!! Tak baik tau! Bukan aku yang buat. Dia jatuh sendiri, nak buat camne. Dah tu, cekak tu jenis nipis, memanglah. Buat buang duit je aku bayar RM4. Mulut Izza memang masin. Dia cakap kat Hanani, tapi aku pulak yang kena. Nasibb...

Tadi, aku nak korek tabung. Konon-kononnya, nak kutip jumlah wang yang aku kumpullah! Tapi, tabung tu pulak buat hal! Tak boleh bukak. Aku dahlah tengah pokai sekarang ni. Duit kat dalam dompet ada dalam 5 atau 6 ringgit. Manalah nak cukup beli novel.. Last-last, boleh jugak bukak. Thanks kepada adikku.. Muhammad Irfan A.K.A Mamat Epan.(aku memang suka panggil die dengan nama ni. kakak baiklah katekan...)

Oklah, aku dah ngantuk ni. Ingatkan lama sikit boleh tahan mata. Rupenye, kojap aje. Mana taknya, petang tadi aku dah tido bawah meja.. Fuhh.. Nikmat.. Sampai termimpi-mimpilah! Kalau korang nak tau, dulu aku ngan adik aku,Epan tu, suka sangat baring bawah meja. La ni dah tak dah.. Kaki masing-masing semuanya dah panjang.. hehe OK ! Bye2!

Tiada ulasan: