Jumaat, 20 Mei 2011

bilik bersepah kott...

 That’s it. Tengok tajuk  pon aku dah feel down dah. Mana taknye, tak tahan lah dengar ibu cakap
“ apa nak jadi lah kamu ni long? Bilik anakdara sepatutnya kemas, bersih, tak bersawang-sawang, ni tak kamu terbalik pulak. Bila nak kemasnye ni? Ibu pun dah tak tahan nak tengok.... bla.bla.bla.”
Mak Cik Ida dah bising oii... Ape lagi? Kemaslah!
“ala bu. Nantilah kaklong kemas. Give me another week. Minggu ni tengah exam Mid-Year lah. Nanti kalau kaklong kemas, tak study pulak? Nanti nak jawab exam mulalah kaklong pandang atas,bawah kiri kanan. Kalau result tak okey camne? Mesti feel down giler2. Boleh ekk bu?*sambil buat muka 50 posen(sekarang ni 10 sen dah tak laku sangat. Nak beli sebijik gula pun tak sampai.)* ”
Ha, 1001 alasan aku bagi. Tu baru tak sampai suku tu. Belum habis lagi. Hehe. OK, for your information, my room sweet room tu bukannye macam tongkang pecah*walaupun seumur hidupku,tak pernah aku tengok camne rupe tongkang pecah*! Tuala kat sini, baju kotor kat sinun. Cume a little bit messy  jer. Macam biasalah, baju aku tak susun elok2. Nak amik baju pun pakai tarik jer. Pastu  bile ibu datang, cepat2 cover line. Taktik nak hiduplah katekan..
Bukannye aku malas nak buat elok2, cume kurang rajin jer. Sekarang ni tengah Mid-Year.*ha, kau tengok tu, nak kemas bilik malas. Dok layan fb tu rajin pulak. Cakap tengah Mid-Year. Pegilah baca buku!*. Alamak, berdas-das serangan aku kene. Ignore ajelah...
Mid-Year kali ni tak delah susah sangat. Tak delah senang sangat. Cume sederhana aje. Kali ni exam makan masa selama 2 minggu. 2 minggu ni jugaklah aku tak PJ. Huuu...Nak PJ! Nak PJ! Nak PJ! Kalau PJ dapatlah exercise sikit. Keluarkan peluh. Nampak gayanye, majulah business menternak lemak aku..
Soalan Science memang membunuh aku! Waa... Nampak cam senang. Time jawab exam, cehh cam confident jer. Bile aku check balik, banyak jugak yang salah. Soalan yang aku kurang pasti betul. Soalan yang aku sangat-sangat pasti, SALAH! Hampehh!! Tapi, bila aku kira-kira balik, peluang untuk dapat score A mungkin cerah. 80 and above jadillah. Asalkan aku dapat staraight A cam orang kawat kaki. Straight jer, tak de bengkok2. Kan sejuk saujana mata memandang.. :D
Dan juga selama exam ni jugalah, kedai buku MPH dan POPULAR, tak dapat kunjungan hormat daripada aku. Kesian korang. Kesian kat aku jugak. Stopp!!! Jangan buat kolam air mata dulu. Jangan dok menangis terguling-guling atau melalak. Sakit telinga. Cool.. Relax..  Meh sini cek nak habaq mai, sebaik saja habis exam, kite pi serbu ramai2! Dan nanti, bila aku datang, TOLONG sediakan red carpet untuk aku.hehe..  Ni pulak pesanan buat novel2 sekalian. Kalau agak-agak nye stok korang nak dekat habis, misalnya ade orang nak beli, cepat-c epat hilangkan diri.*idea yang kurang waras* Bile aku datang, baru korang jelma balik. *untuk novel-novel yang berjaya menarik perhatian aku jelah.hehe*

MID-YEAR nanti, tolong doakan aku result dapat A kawat kaki ekk.

Tiada ulasan: