Isnin, 27 Jun 2011

BIRTHDAY>>


Ulalala... Sedapnye birthday cake!


Assalamualaikum! Apa khabar? Moga sihat selalu. Korang dah sambut birthday ke belum? Kalau belum tu, samelah kite! hehe.. Nasib, birthday lambat. huhu

Fuhh... terliur teman menengok birthday cake tu! Tetiba pulak bercerita pasal birthday ni. Kenapa yek? haha.. Adik aku  yang bongsu Mia, atau nama panjangnya Fathin Nur Damia akan menyambut hari kelahirannya yang keempat! yahoo.. Lepas ni, boleh pegi sekolah dah! :P

Cepatnye masa berlalu.. Ingat lagi dulu, dukung si Mia. Kecik lagi. Sekarang ni besar dah. Kalau dulu, sebelum Mia lahir, aku dengan Epan selalu sangat nak berebut duduk tengah waktu kat dalam kereta. Duduk tengah sejuk.. Air cond terus menghala ke arah kitaorang. Tu yang berebut sampai gaduh-gaduh! Ish Ish Ish..

Mia ni rapat dengan abang die berbanding dengan kakak die. Haha.. Kakak die ni suka menyakat. Sampai meleleh air mata budak tu. Suka tengok budak tu menangis. Bila marah lagi kiutt.. hehe
'' kak long, janganlah kacau adik!''
Itu adalah diantara dialog yang aku selalu dengar.Yang  paling best, dia akan menjerit


''AAAaaaaaa!!!!!''

Kus semangat! Boleh pecah gedengang telinga aku ni! Dia punya volume pun boleh tahan. Mengalahkan kakak dia! Tapi, kalau bab nak membodek mulalah, tersengih sana, tersengih sini. Kalau dapat camera, berposing sakanlah dia! Senyum tu tak boleh bla, senyuman plastik dia. Alahai Mia...



Dia ni comel! Dengan rambut keriting, siap blonde lagi. Original tau! *puji adik sendiri..hehe* Kalau ada jumpa orang ke, mesti fokuskan kat Mia. Dia ni anak manja ibu. Apa-apa aje mesti ibu. Sekolah pun empat  hari aje. Sebab tak boleh nak berenggang dengan ibu die. Mula-mula bersemangat nak sekolah. Siap cakap , Adik dah besar. Boleh pulak sekali tu dia cakap,

Kaklong, adik haritu timbang berat, same aje beratnya. Sebab tulah adik tak payah sekolah :P. SEbab tu adik kecik lagi!


Itu ajelah alasan dia setiap kali cakap pasal sekolah. Mia.. Mia!  Happy Birthday ! Jangan nakal-nakal! Sayang Mia.. <3 !

Khamis, 23 Jun 2011

Teenagers

Mulakan pembacaan anda dengan senyuman yang lebar! Lebar selebar-lebarnya! Baru best baca! Walaupun, hakikatnya,memang tak best ! :P ________________________________________________________

Hai! Lama dah aku tak update blog ni..Dah bersawang-sawang,bersarang labah-labah, lalang pon dah sampai pinggang. Banyaknye perubahan, padahal baru berapa minggu je tak bukak! Ayoyo, kuat berimaginasi betollah aku ni! hehe

Sebenarnyakan, aku pun tak tau nak cakap ape. Perjalanan hidup aku sebagai 'teenagers' ni, sama dengan 'teenagers-teenagers' yang lain. Takde pape perubahan pun. Paling drastik sekali pun, kerja sekolah yang bertimbun-timbun mengalahkan Gunung Everest! Arghhh!!!! Kalaulah buku-buku tu boleh bercakap, mesti diaorang naik fed-up dengan aku, sebab setiap kali aku tengok diaorang, mata aku mesti kuyu macam nak tertutup.

" agaknye, bilelah tuan kite ni nak jadi segar-bugar bile tengok kite ni? asyik mengeluh memanjang.. :'( "

Oh buku, kalaulah aku boleh mendengar apa yang perkatakan! Aku ada cerita yang nak diceritakan kat korang yang sudi membaca ni. Cerita aku camni, Bermulalah kisah... Seorang remaja.. bla..bla..bla..

Aku baru aje selesai menempuh peperangan masa hadapan (peperiksaan) dua minggu lepas iaitu bersamaan dengan dua minggu sebelum cuti sekolah.*hobi aku memutar belitkan ayat :D..* Cikgu baru habis mark paper kitaorang. Harap semuanya berjalan lancar. Dah selamat dah pun cikgu menanda, aku saje je nak bagi saspens!

Alhamdulillah.. Selepas berpeluh-peluh aku menjawab soalan yang membunuh susah itu, akhirnya terlepas juga. Yihaaaa!!! Aku merdeka! Aku merdeka! Aku merdeka! Rasa macam baru lepas jawab soalan SPM aje! Diulangi RASA! Markah aku agak membanggakan. (bangla lah tu!) hehe. 7A 1B. A biase-biase aje. Takat cukup-cukup makan.

Nak tau ape yang B? Bahasa Inggeris. huhu.. Nak fight ngan cikgu bagi dapat 80 pun susah.. Sebab ayat aku tonggang-langgang, ade hati nak fight! hehe. Takpe,lagipun aku berpuas hati dengan markah yang aku dapat ni. Ada peningkatan. Ini ujian pertengahan. Masih ada lagi dua ujian. Aku akan berusaha untuk buat yang terbaik dikalangan yang paling baik. Chaiyokk Fathin! Doakan yep!


Cerita yang baru. Tajuk yang sama. Aku ada kawan-kawan yang kamceng kat bas. Potpet Potpet.. Rasanya kat bas tu, dengar suara kitaorang jelah. Bahagian depan aje, belakang suara budak laki yang bising mengalahkan tarzan2 dekat hutan nun..

Ada dua orang kawan yang aku anggap pelik? Siryes aku memang pelik ngan deme dua orang ni. Kejap baik, kejap tak baik. Kejap hot, kejap cool. Dah macam angin monsun dah aku tengok. Kalau tengah hot tu, mengalahkan taufan Katrina! Kalau tengah cool tu, persis macam salji di England sane nun.. Aihh.. tak paham aku. Nasib baik ade Nor Ryhan ngan Afiqah Aqilla. Dapat mengembalikan aku ke alam yang nyata. hihi.. Sekarang ni tengah hot. Esok, aku confirm 200% diaorang cool balik!

Ala... semua ni small matter aje. Diaorang gaduh2 manja. Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula kawan-kawan. *mengangis kang cikgu bm aku. huhu* Ape-ape pun, kitaorang still kawan. Gossip-gossip terhangat sering dibicarakan. hihihi. Pasal pelajaran aje lah.. Aqilla,Annisa,Ryhan,Hafizah you guys are the bestlah! Aku tak rasa hipokrit bila cakap ngan diaorang. Tak sangka, kitaorang boleh rapat walaupun baru kenal. hehe. Mungkin sebab satu bas kot. :D

Rabu, 1 Jun 2011

Line = ?? = !!

Mulakan pembacaan anda dengan senyuman yang lebar! Lebar selebar-lebarnya! Baru best baca! Walaupun, hakikatnya,memang tak best ! :P ________________________________________________________


Berdasarkan tajuk di atas, pelik?? Wah, sekarang ni aku dah mula suka bermain dengan simbol! Satu peningkatan yang bagus! hehehe

Nak tanya, sekarang ni korang tengah guna komputer ke laptop? Tak kesahlah mana-mana pun, asalkan boleh masuk internet. Contohnyelah kan, sekarang korang nak masuk sesuatu website. Example, facebook,twitter,blog,google,myspace....

Ada tak rase pape. Perasaan? Sixth Sense ke?  Ada tak? Ada tak? *gaya orang mendesak!* Jawab! Jangan cepat sangat jawab. Tenangkan dan kosongkan fikiran anda, baru jawab. Apa jawapannye?
-TAK DE RASE PAPE

Tahniah! Korang telah berjaya memperdayai aku! Hingga membuatkan aku KAGUM!!! *hot gimmick jer ni =.=' *

Tipulah! Takkan takde sekelumit pun perasaan apa-apa. Sekurang-kurangnya mesti ada perasaan suka, gembira, marah, geram. Sebab suka? Mestilah korang eager sangat nak chat ngan teman istimewa. Kan? Kan? Malu-malu rimau pulak! Sebab marah dan geram? Mestilah marah sebab orang yang korang nak chat tu tak online. Itu korang, ni aku. Aku geram sebab line internet ni lembab mengalahkan siput. Berjanggut aku tunggu sampai habis loading...

Kalau ikutkan hati yang selalu betul membuat keputusan, aku rasa macam nak ambil senapang, machine gun, bazooka, shot gun, long gun, water gun (pistol air), dan bermacam-macam lagilah! Untuk menembak line internet dengan beribu-ribu das tembakan! Ini gangster dari Thailand lah! (copy paste ayat filem KONGSI) Alih-alih aku pulak yang kene marah. =.='

Geram! Geram! Geram! LOL!! (first time gune perkataan canggih ni) Line lambat/lembab. Aisey man, ada masalah ke? Time orang perlukan die buat masalah, time orang buat derk, takde pulak masalahnye. Jadi,untuk menambahkan mengurangkan lagi kegeraman aku ni, mari kite mengadakan kempen membuka tabs banyak-banyak dalam satu masa. " Lagilah lambat! >.< ''

Apa punca utama kelembapan line ini? Tengok full bar. Apa sebab-musababnya? *entoh..* Adikku Mia, " Ish,lembablah komputer ni! ". Dik oi, yang lembab nye line, bukannye komputer. Kalau aku terangkan sekali pon,  akan mengambil masa yang lama. Sebab akan timbullah soalan ,Kenapa jadi macam tu? Kenapa jadi macam ni? Kenapa?!

_____________________