Isnin, 27 Jun 2011

BIRTHDAY>>


Ulalala... Sedapnye birthday cake!


Assalamualaikum! Apa khabar? Moga sihat selalu. Korang dah sambut birthday ke belum? Kalau belum tu, samelah kite! hehe.. Nasib, birthday lambat. huhu

Fuhh... terliur teman menengok birthday cake tu! Tetiba pulak bercerita pasal birthday ni. Kenapa yek? haha.. Adik aku  yang bongsu Mia, atau nama panjangnya Fathin Nur Damia akan menyambut hari kelahirannya yang keempat! yahoo.. Lepas ni, boleh pegi sekolah dah! :P

Cepatnye masa berlalu.. Ingat lagi dulu, dukung si Mia. Kecik lagi. Sekarang ni besar dah. Kalau dulu, sebelum Mia lahir, aku dengan Epan selalu sangat nak berebut duduk tengah waktu kat dalam kereta. Duduk tengah sejuk.. Air cond terus menghala ke arah kitaorang. Tu yang berebut sampai gaduh-gaduh! Ish Ish Ish..

Mia ni rapat dengan abang die berbanding dengan kakak die. Haha.. Kakak die ni suka menyakat. Sampai meleleh air mata budak tu. Suka tengok budak tu menangis. Bila marah lagi kiutt.. hehe
'' kak long, janganlah kacau adik!''
Itu adalah diantara dialog yang aku selalu dengar.Yang  paling best, dia akan menjerit


''AAAaaaaaa!!!!!''

Kus semangat! Boleh pecah gedengang telinga aku ni! Dia punya volume pun boleh tahan. Mengalahkan kakak dia! Tapi, kalau bab nak membodek mulalah, tersengih sana, tersengih sini. Kalau dapat camera, berposing sakanlah dia! Senyum tu tak boleh bla, senyuman plastik dia. Alahai Mia...



Dia ni comel! Dengan rambut keriting, siap blonde lagi. Original tau! *puji adik sendiri..hehe* Kalau ada jumpa orang ke, mesti fokuskan kat Mia. Dia ni anak manja ibu. Apa-apa aje mesti ibu. Sekolah pun empat  hari aje. Sebab tak boleh nak berenggang dengan ibu die. Mula-mula bersemangat nak sekolah. Siap cakap , Adik dah besar. Boleh pulak sekali tu dia cakap,

Kaklong, adik haritu timbang berat, same aje beratnya. Sebab tulah adik tak payah sekolah :P. SEbab tu adik kecik lagi!


Itu ajelah alasan dia setiap kali cakap pasal sekolah. Mia.. Mia!  Happy Birthday ! Jangan nakal-nakal! Sayang Mia.. <3 !

2 ulasan:

kanakanak berkata...

eiii ...comel nya adik2 fathin

Syakirah berkata...

@kanakanak , tq kak fariha. :)